«Sommerkroppen», ja. Det var vel den hiten til Mads Hansen som rulla over listene i fjor sommer, og etter min mening burde det forbli med det. Helårskroppen er både noe annet og litt det samme på en gang, hvor meningen er å holde på en bra form hele året gjennom, men. Fortsatt, ligger fokuset på kroppens utseende foran hva den kan prestere…

#helårshelsa klinger mye bedre etter min mening! Hvor tanken er å jobbe for en god helse, året rundt. Dette brenner jeg for, å være bidragsyter til å endre folk sin motivasjon for hvorfor trene og holde seg til gode kostholdsvaner. At motivasjonen heller skal være å ta vare på/få en bedre helse over å forbedre hvordan man ser ut.

En god helse skal vi ha så lenge som overhode mulig, og helst hele livet. En «fin» kropp vil endres med årene, uansett. Og som en PT-kollega skrev her om dagen, som jeg stiller meg 100% bak:

Bitmoji Image

«Jeg har en drøm… om å bevege meg fritt, ikke bare mens jeg enda er ung, men også når jeg blir gammel. Plukke ting fra gulvet uten å få vondt. Hente ting i øverste kjøkkenskap. Gå opp og ned trappa uten å holde meg i rekkverket. Ramle på isen uten å brekke noe. Fikse i hagen uten å bli sengeliggende. Gå skogturer uten staver. Jeg håper på og drømmer om god helse hele livet, og det motiverer meg til å ta vare på meg selv og gjøre det jeg kan.»
– Julie Rafoss

(Jeg krediterer mer enn gjerne en PT-kollega som står for samme filosofi som meg, over å kopiere og ta kredit for det selv.)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.