Året er 2022 og løpegleden et faktum. 4 ukentlige økter i snitt, stadig bedre løpsøkonomi og deltakelse i både ett og to løp. Så sa det stopp. Noen har kanskje stussa på hvorfor det ikke kommer noen innlegg eller historier om løping fra min kant lenger.

Det begynte å melde seg allerede sen vår/tidlig sommer, smerter i hæl på begge bein. Men i starten trosser man disse smertene. «Det skal gjøre vondt», osv. Man tenker at det er noe som vil gå over. Men så går tiden, og det går ikke over, det blir jo faktisk verre. Under trenerkurs i langrenn ca. midt på høsten, hvor det var mange øvelser med «rykk og napp», gikk det det opp for meg at dette kan jeg ikke holde på med. Ei heller løping. Det ble bråstopp, og nå har jeg ikke løpt på 6 måneder. Foruten et par test-turer som bare har bekrefta at ting fortsatt er ille.

Jeg var hos manuellterapeut i januar som med ultralydundersøkelse kunne se at akillessenene var helt fine. Men det var noe annet han så som ikke var like bra, rett og slett en benutvekst på hælbenet; «Ved Haglunds hæl er bakre del av hælbeinet spissere enn vanlig. Dette kan gi hælsmerter og betennelse i slimposen som ligger mellom beinet og senen.»

Jeg fikk beskjed om å begynne med rehabiliterende styrkeøvelser for leggene. Eksentriske tåhev på ett og ett bein. I fire måneder. Jeg er halvveis. Tåhev to ganger daglig hver eneste dag. Kjedelig og når det ikke er noen sikkerhet i at dette kommer til å hjelpe, så er ikke motivasjonen kjempehøy. Men jeg gjør det. Foreløpig er det ikke noen bedring, så mye er sikkert.

Men i bortfall av løpingen har jeg så klart trent alternativt. Løping, som er så lavterskel og enkelt. Bare å snøre på seg skoa og ut døra, så er man i gang. Hvilken aktivitet kan erstatte det? Ingen i mine øyne. Sykle kan jeg gjøre, men her sliter jeg med å komme opp i puls før syra tar meg. Og så er det gørrkjedelig. Svømming, nope skjer ikke.

Så har vi ski da, langrenn, det er fint det. Ja, det krever mer i form av at jeg må kjøre til skiløypa, osv. Så det blir ikke ski fire dager i uka. Men det har i alle fall blitt mye mer langrenn enn på flere år, og det er ikke så tullete det heller 🙂 Fristil er bedre enn klassisk, så jeg har fått tatt opp igjen skøyteferdighetene som ikke har vært i bruk på årevis.

Håper jeg får noen flere fint økter på ski før våren setter inn for fullt. Da vet jeg neimen ikke hva jeg skal ta meg til… Styrketreningen har jeg fordi, men må fort finne alternativ kondisjonstrening etter hvert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.