Nå har jeg som vanlig ingen typiske nyttårsforsetter, men fra tid til annen gjør jeg endringer i måten jeg trener på, Dette kan ofte være sesongbetont, altså at det endrer seg i takt med sommer/vinter.

I november la jeg om litt på treningen min, trappa ned på styrketrening og opp på utholdenhet. Nå ligger ikke treningsnivået mitt så veldig høyt p.t., ref. forrige blogginnlegg om prioriteringer i småbarnsfasen, osv. 2-3 økter utholdenhet pr uke. er målsetningen gjennom vinteren, og så mange som mulig skal være på langrenn. Terskelen for å komme seg ut på ski er dog noe høyere enn å snøre på seg løpesko og ta økta rett utenfor stuedøra. For å gå på ski må jeg nemlig kjøre i 15-20 min hver vei. En god blanding av ski, løpe på mølle og ute vil nok være realistisk slik det ser ut nå.

utholdenhetstrening

Jeg trapper altså ned på styrketrening (som jeg liker aller best) fra 2 til 1 økt i uka, 😆 Tanken er altså at jeg skal klare å vedlikeholde den styrken jeg har nå, og samtidig øke utholdenheten ved å gi dette prioritet.

Hvorfor gjør jeg dette? Jo, først og fremst fordi god hjertehelse kanskje er det viktigste av alt. Jeg gir ikke opp å bli mer glad i å løpe, så litt derfor og. Langrenn har jeg vært glad i å holde på med siden jeg var barn, så de ferdighetene vil jeg gjerne holde vedlike 😉

Kostholdet skal etter hvert komme mer på plass igjen etter julefeiring, men det kommer med hverdagen igjen – hverdagen som de fleste av oss trives aller best i 😎

Hva har du lyst til å få til i det nye året?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.