Går du med tanker om å ta tak og endre egen livsstil? Søker du etter inspirasjon som vil gjøre det lettere å sette i gang med endringen? Motivasjon er en viktig nøkkel for å ta dette steget, og ikke minst holde ut når det butter imot underveis. Noe som motiverer andre er ikke sikkert er like motiverende for deg, eller det trenger i alle fall ikke være det. Motivasjon er ingen oppskrift eller fasit hugget ut i stein, den kan og bør være vidt forskjellig for hver enkelt.

I dagens samfunn er det nærmest obligatorisk at hovedmotivasjonen for å endre livsstilen er «å se bedre ut». Jeg tror dette har blitt så vanlig at mange ikke tenker at det er så mye annet som egentlig motiverer mye mer.

Ved en livsstilsendring er det ofte vanlig å begynne og bevege seg mer og spise sunnere. Det kan være andre ting også, som å slutte med tobakk, trappe ned på alkoholinntak, osv. Og hva skjer når vi starter med en endring av denne typen? En vil relativt raskt begynne å kjenne på kroppen at den fungerer bedre. Eksempelvis vil man, når man begynner å trene, snart kjenne seg litt sterkere og at man klarer litt mer, litt lenger.

Så hva kan alternative motivasjonsfaktorer til «å se bedre ut» være?

  • Få mer energi og overskudd i hverdagen
  • Bli mindre andpusten ved fysisk arbeid
  • Kjenne at det blir lettere å bruke kroppen i aktivitet
  • Ja, altså. Det er bare fantasien din som setter grenser for hva som motiverer deg… BRUK DEN!

Til slutt vil jeg si at jeg ikke mener det er feil å bli motivert av «å se bedre ut», det jeg prøver å formidle er at det er veldig ok å ville oppnå så mye annet bra med en livsstilsendring også <3

#helårshelsa over «sommerkroppen», hver eneste dag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.