Klippet under er fra en sending på NRK Sport sist helg, og jeg synes det var helt på sin plass. Kommentarer på andres kropp, uansett positivt eller negativt ment er i mine øyne en uting. Som Aleksander Schau snakker om under her, en kommentar som «Åh, så fin du er, du har gått ned i vekt». En kommentar som i utgangspunktet kan være positivt ment, men kan trigge så mye rundt kroppspress hos mange.

På samme måte mener jeg vi skal slutte å kommentere egen kropp også, overfor oss selv, familien/barna, venner, andre. Foruten å sende ut signaler som kan trigge følelser rundt kropp hos andre bidrar vi med å snakke ned oss selv, og som gjør at vi blir værende der nede. Jeg vet det kan være vanskelig å snu et negativt fokus rundt egen kropp, men om vi alle starter i det små med nettopp å bli oss selv mer bevisst på hvordan vi snakker om oss selv (og ja, andre) så tror jeg det kan være en veldig god start.

Jeg drømmer om at vi i fremtiden skal bry oss mindre om hvilken fasong kroppen har, hvor mange kg den veier og om rumpa har sprett eller ei. Jeg drømmer om at vi skal tenke på hva kroppen kan brukes til, at den kan gå på de høye fjelltoppene, hoppe på trampoline sammen med ungene, løfte og bære tunge kasser, helt eksempelvis. Kroppen bør først og fremst være et redskap vi kan bruke til å utføre det vi vil og trenger den til å gjøre.

Fra en av de mange flotte skiturer kroppen min har latt meg gjøre – og håper på mange flere!

Ja, jeg har en drøm, og den drømmen vil jeg selv være med å bidra til at en dag blir virkelighet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.