Om du er i samme situasjon som meg, altså småbarnsmamma eller pappa, så kjenner du kanskje litt på at tiden ikke alltid strekker helt til. Egentid og trening kommer sannsynligvis helt øverst på prioriteringslista? Sånn er det i alle fall hos meg, og på sett og vis er det også helt greit. Innfinner man seg med at dette er en fase i livet som med så mye annet, og ikke stresser seg opp over det, tror jeg man får det bedre med seg selv og heller finner løsninger enn bare se problematikken rundt det.

Og disse ordrene kommer fra en som har vært vant til å renne ned dørstokken på treningssenteret, og kalt stedet for «mitt andre hjem», før jeg ble mamma. Forstå meg riktig nå, for jeg mener absolutt ikke at man ikke skal få sin egentid og tid til å trene! Tenk heller nytt og legge til rette for at aktivitet skal være lettest mulig å få til også som småbarnsforelder.

Utnytt energien barn har til å være med i leken og faktisk kunne se på det som trening. Ta f.eks. nå som det er vinter, hva er vel bedre trening enn å bli med i akebakken? Man trenger ikke mange gangene opp bakken før pulsen er høyt der oppe 😀 Om sommeren kan man være med når barna sykler, men i stedet for og selv sykle kan man løpe ved siden av. Ja, det blir jo fort ei treningsøkt ettersom ungene blir større, hehe. Og er barnet/a små enda kan det være mye god trening i å trille vogn. Løpe med vogn, bakkeintervaller, osv. Mange muligheter.

Er det en ting jeg har lært etter jeg ble mamma så er det at det er mye å hente ved å være effektiv. Får man slått flere fluer i en smekk så gjør for all del det! Ved å være aktiv sammen med barn så får du ikke bare vært aktiv selv, men man lærer også de små viktigheten av å være i aktivitet fra tidlig av. Jeg tror også de har godt av å lære at mamma og pappa trenger sin trening og hvilke helsefordeler det fører med seg. Så lenge en har en tilnærming som fokuserer på helsefordelene og ikke drar inn estetikk og slanking i dette mener jeg det utelukkende vil føre med seg fordeler også for ungene.

Legg opp til aktivitet via lek og de vil ta med seg nytteverdien til de selv blir tenåringer og voksne og skal ta styringen over dette selv 😉

aktiv med barn
Treningsøkt 1. juledag

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.