Vi er inne i en krevende tid – den mest utfordrende siden 2. verdenskrig på mange måter (uten sammenligning for øvrig). For folk flest handler det om en helt annen hverdag enn hva vi er vant med. Viruset er årsaken, mens effektene av det omfatter så mye mer. De fleste er påvirka på en eller annen måte ift. jobb og økonomi som skaper mye usikkerhet rundt fremtiden.

Kanskje er du permittert, eller har mista jobben. Kanskje er du i jobb som «normalt» i en samfunnskritisk rolle. Kanskje jobber du, men hjemmefra og med barn hjemme pga stengt barnehage og/eller skole, som kan være utfordrende nok i seg selv. Jeg er pr. d.d. i den siste kategorien og kan skrive under på at det ikke bare er en dans på roser. Samtidig har vi alle er samfunnsansvar å være med på denne dugnaden og for å holde hjulene i gang på en eller annen måte.

For å ha sagt det så oppfordrer jeg alle til å følge lover og retningslinjer som helsemyndighetene har kommet med, enten det gjelder karantene, holde seg hjemme fra hytta, osv. Selv har jeg gått i frivillig «isolasjon» og er kun utenfor min egen eiendom for å gjøre høyst nødvendige ærend (dvs. handle mat). Foreløbig er jeg frisk som en fisk, og setter så klart umåtelig pris på å være det i det lengste. Både for meg selv og mine nærmeste, men også for ikke å være en smittefare for andre.

Så var det det med trening, som vil være et område hvor jeg kan være en bidragsyter. At trening blir veldig sekundært oppi denne typen krise kan vi vel være enig om. Det til tross så har vi alle likevel meget godt av å opprettholde de dagligdagse rutiner som fortsatt er mulig å få til, og det gjelder f.eks. trening. Kanskje kan ei treningsøkt for mange være et avbrekk fra alt dette unormale vi gjennomgår nå. Og selv om treningssentrene er lukket og låst kan vi få til mye som monner veldig godt både hjemme og ute, heldigvis.

Selv har jeg rydda plass i kjellerstua (som ellers bare har vært fylt med rot) til enkle økter med det utstyret jeg har tilgjengelig. Mølle har jeg også der nede, men benytter sjansen til å ta kondisøktene utendørs når den byr seg – i god avstand til evt. forbipasserende selvsagt. Frisk luft vil her være en velgjørende bonus.

Jeg har tidligere satt sammen ei god og effektiv styrkeøkt hvor man bruker treningsstrikk i flere av øvelsene. Denne kan komme godt med i ei tid som dette. Om jeg kan være med å bidra med noe som helst så er jeg veldig glad for det. Treningsprogrammet legger jeg ut her for gratis nedlasting til alle som er interessert i å teste ut ei knallgod styrkeøkt hjemme. Eneste du trenger å oppgi er navn og e-postadresse. God trening folkens!

Gå hit for å laste ned programmet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.