Dette spørsmålet fikk jeg her om dagen, da jeg selv var og trente på Trollheimen Treningssenter. Jeg svarte benektende at nei, det gjør jeg virkelig ikke.

Vannhenting på hytta kan også være trening!

Det slo meg at jeg kanskje skulle skrive noen ord om nettopp dette, om treningsfrekvens, og litt om hva jeg legger i en «smart livsstil». For det handler nettopp om det, å være litt smart. Svært få har hverken lyst, eller i alle fall ikke tid, til å ta ei treningsøkt hver dag. Jeg skjønner at det er lett å tenke for folk flest at jeg – i en rolle som PT og treningsmotivator – setter av masse fritid til å trene, men det stemmer altså ikke.

Minst like viktig for meg er å fremme det enkle og smarte ved tilrettelegging av en helsefremmende livsstil. Det skal være gjennomførbart for alle uansett livssituasjon, men mange tar seg nok litt vann over hodet og tenker at det er alt eller ingenting…

Jeg selv prøver å få til 2, maks 3, styrkeøkter i uka. Innimellom kan det bli bare 1(!) For meg og min målsetning holder det lenge. Dvs. er målet å få/bevare en frisk kropp og god helse så lenge som mulig (og helst hele livet), så kan det være godt nok. Jeg prøver også å være i aktivitet på andre måter ellers. Anbefalingene fra Helsedirektoratet sier minst 30 aktive minutter hver dag, og det kan heldigvis være noe så enkelt som eksempelvis å hoppe på trampoline med barna en ettermiddag.

Men, et lite men her, styrketrening er noe alle bør sette av litt tid til. Og de aller fleste kommer i mål med 2 økter, med fokus på store muskelgrupper, i uka. Send meg en melding, enten her på siden eller på Facebook, så kan jeg vise deg hvor enkelt dette kan gjøres 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.