Det er ikke mye tvil om at bruken av online coaching har skutt i været de siste månedene – etter korona, sosial distansering og lockdown flere steder i landet. Korona eller ei, dette er et genialt konsept for de som av en eller annen årsak ikke kan eller vil benytte seg av den tradisjonelle PT’en som møter en på gymmen.

Men….

Det er helt klart et «men» her. En online coach vil du først og fremst ha kontakt med over chat eller mail, og i noen tilfeller video. Du vil altså ikke treffe coachen din ansikt til ansikt, og heller ikke ha hun eller han ved din side til å pushe deg på trening.

Dette krever så klart mye mer av deg selv når det kommer til disiplin. Coachen gir deg verktøyene, men jobben må du gjøre selv. Likevel er det spesielt en ting online coaching tilbyr som jeg 100% mener den enkelte kunde bør benytte seg av i størst mulig grad. Når en betaler for denne typen tjeneste vil jeg påstå at det for begge parter vil være fordelaktig at kommunikasjonen er så tett som mulig. Derfor:

«Heng på nakken på coachen din!»

Og med det mener jeg at du underveis i den tiden dere samarbeider bør være på hugget, melde inn, og «melke» coachen din for mest mulig kunnskap. På denne måten vil -uten til- sjansen for suksess være MYE større, og ikke minst vil balasten for veien videre på egenhånd være tyngre.

Du bør være kritisk til det coachen setter opp og presenterer for deg. Vær nysgjerrig, still spørsmål og ta eierskap til din egen utviklingsprosess. Dette vil føre til at sjansen for en varig livsstilsendring er mye mer tilstede.

Jeg kan ikke snakke for alle tilbydere, men hos meg innebærer oppfølging at jeg kontaktbar i alle døgnets våkne timer om det er spørsmål, utfordringer eller andre ting som trengs å tas opp. Ellers oppfordrer jeg til minimum ett «innsjekkingspunkt» i uka – dette via skjema for oppdatering av siste ukes status. Jo flinkere du er til å sjekke inn her jo mer kontroll har jeg på deg og får dermed til å følge opp enda bedre. Enkelte justeringer må ofte til underveis og det er det også lettere å se behovet for om kontakten er tett på.

Du går kanskje og veier for og imot om du skulle ha prøvd ut online coaching? Bare gjør det. Test det ut en måned eller to så merker du fort om dette er noe som passer deg. Det er i alle fall ingen tvil hos meg, de som er flinkest til å melde inn og holde kontakten er også de som oppnår de beste resultatene – by far.

Du kan melde din interesse for oppfølging her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.